Medborgerlønn innføres som et avgrenset storskalaforsøk i Oulo i Finland i 2017.

Fra og med årskiftet kommer 2000 tilfeldige utvalgte finske arbeidssøkere til å få en utbetaling på 650 Euro i måneden som erstatning for å få utbetalt arbeidsløshets stønad. I 2018 er det planlagt at forsøksgruppen skal utvides. Opposisjonen i Finland har stilt spørsmål ved forsøkets innretning. Blant annet har sosialdemokraten Tuula Haatainen utrykt sin skepsis til at medborgerlønnen skal utbetales selv om man er i jobb eller uten arbeid. Deltakerne vil få sine 650€ selv om de skulle ha en lønnsinntekt på 6000 Euro pr. måned. Tuula mener at dette er det største problemet og gjør at forsøket ikke kan utvides uten at det gjøres store forandringer sier hun til DN. Les en utdypende artikkel om forsøket i lenken under hvor NEW YORK Times beskriver forsøket inngående (engelsk artikkel) http://www.nytimes.com/…/universal-basic-income-finland.htm…Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.