ofur

Ofur - Organisasjonen for uføres rettigheter kommer i dag med en pressemelding angående forslag om endringer i fribeløpet for uføre

Vi vil reise spørsmålet om samfunnet er i ferd med å bevege seg i retning av å utstøte uføretrygdede. Politikernes tankegang om uføres arbeidskapasitet er feil. Innstramming av ytelser fører ikke til at flere kommer i jobb. Dette er syke mennesker med noe restarbeidsevne. Veien tilbake til arbeidslivet er krevende og til og med umulig for mange. Derfor er det trist når dette fører til isolasjon, stress og forverring av livskvaliteten. Ofur vil påpeke noen konsekvenser av forslagene i statsbudsjettet. -fjerning av ca. 42 000 i fribeløp. -økning av taket på egenandelskortet. -høyere priser på medisiner, legebehandling, mat, strøm og drivstoff. -kutt i barnetillegget for uføre. Alt dette fører til økende fattigdom og økt antall barn som vokser opp i fattigdom. Dette vil også svekke uføres rett til å utøve sine demokratiske rettigheter til å delta i organisasjoner, lag, foreninger og partier. Det å fjerne fribeløpet rammer de med minst arbeidsevne. Forslaget som nå ligger på bordet, vil ikke lønne seg før man tjener 80 000-120000 kroner. Dette er skuffende fra vår nye regjering. Ofur mener at effekten av dette vil være at flere vil falle helt ut av arbeidslivet og foreningsarbeid. Resultatet vil være mer psykisk uhelse, ensomhet, isolasjon og fattigdom. Ofur vil legge frem et godt eksempel på en utregning som er utarbeidet av en som viser hvor skjevt man kommer ut hvis dette forslaget blir vedtatt i statsbudsjettet .

For spørsmål og andre henvendelser, ta kontakt med leder i Ofur 
Lars Erik Andersen - 91832833Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.