245505758 1275798999524571 269870695206982308 n

Bilde fra utdeling av Tommel opp-prisen 2021

Fredag 15. oktober 2021 delte Velferdsalliansen EAPN Norway ut sin Tommel opp-pris for femte år på rad i sammenheng med vår medlemssamling! Prisen skal oppfordre til satsing på journalistikk som på en verdig og respektfull måte løfter stemmene og historiene til mennesker som opplever fattigdom og utenforskap, og inkluderer dem i den offentlige samtalen. Selv om tall og statistikk er nyttige for å følge utviklingen innen ulikhet og fattigdom, mener vi at god journalistisk formidling, som viser ansiktene og historiene bak tallene, er langt mer effektivt for å øke bevisstheten rundt fattigdomsproblemet.

Årets pris går til Sissel Wessel-Hansen og Torgrim Rath Olsen ved Nordlys for sine artilkler om to familier fra Tromsø. Artikkelserien har bidratt til å synliggjøre både usynlige og ofte stigmatiserte grupper i samfunnet. Artiklene oppfattes ektefølt da historiene kommer direkte fra personer i utsatte grupper og forteller om egen fattigdom. Serien løfter stemmene og historiene til mennesker som opplever fattigdom og utenforskap på en god måte, og gir problematikken et ansikt.

Historier om fattigdom viser tydelig hva fattigdom gjør med hverdagsliv og status, og åpner opp for inkludering i den offentlige samtalen. Artikkelserien er et viktig bidrag til å bryte ned fordommer og spre kunnskap om fattigdommens årsaker og konsekvenser. Prisvinneren inntar en ydmyk og respektfull tilnærming, som gir en ærlig og nøktern beskrivelse av menneskene dette handler om.

Årets Tommel opp-pris ble overrakt av fylkesordfører i Viken Roger Rydberg (Ap). Før overrekkelsen holdt ordføreren et innlegg der han trakk frem betydningen av Tommel opp-prisen og viktigheten av å snakke om fattigdom for å bryte ned fordommer.

Velferdsalliansen EAPN Norway gratulerer Nordlys med årets Tommel opp-pris! Samtidig vil vi rette en stor takk til alle som bidro med nominasjoner. Prisvinneren var ett av fem svært gode bidrag.Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.