Bilde av hender i været, med "Møt oss på Arendalsuka"-logo i midten

 

Fattigdomshøring med SV, Ap, Sp, H og LO: Hva vil de gjøre for å inkludere de mest utsatte i arbeid?

 

Det er politisk enighet om at inkludering i arbeid er verdifullt for både enkeltmennesket og samfunnet. I NOU 2021:2 foreslår Sysselsettingsutvalget å styrke satsingen på kvalifisering, utdanning og opplæring. Velferdsalliansen EAPN Norway støtter dette, men ser flere utfordringer:

 

 1. Det er ikke satt i system en ordning for de som trenger et mer langsiktig, arbeidslivsbasert opplæringsløp på vei mot praksisbrev og fagbrev.
 2. Det finnes ikke en forutsigbar økonomisk ordning for brukere som deltar i lengre, praktiske opplæringsløp. I stedet blir de langtidsmottakere av sosialhjelp, som vi mener er en alvorlig fattigdomsfelle. 
 3. NAV har ikke nok ressurser til oppfølging, og brukerne blir kasteballer mellom forskjellige tiltaksarrangører.

 

Vi i Velferdsalliansen EAPN Norway ønsker endringer, og derfor inviterer vi til fattigdomshøring på Arendalsuka! Der vil vi høre hva SV, Ap, Sp, H og LO mener er løsningen på utfordringene vi skisserer. Vår intensjon er å utfordre debattantene til å spille inn nye, radikale grep for å inkludere flere i utdanning og arbeid.

 

Disse deltar i debatten

 • Mirell Høyer-Berntsen, Sosialistisk Venstreparti
 • Kai Steffen Østensen, Arbeiderpartiet
 • Bjørg Sandkjær, Senterpartiet
 • Kristian Tonning Riise, Høyre
 • Trude Tinnlund, LO

Møteleder er daglig leder i Velferdsalliansen EAPN Norway, Honoratte Muhanzi. Innleder, som skal utdype utfordringene og våre løsningsforslag, er politisk nestleder Kirsten Rytter.

 

Praktisk informasjon

 • Tidspunkt: Torsdag 19. august kl. 13.00–14.00
 • Sted: Frivillighetsscenen (Kløckers plass i Arendal sentrum)
 • Streaming/opptak: Arrangementet sendes også live på Facebook og Arendalsukas hjemmeside


Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.