Kamzy og Jon-Inge HansenI fjor delte varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam (Ap), ut Tommel opp-prisen til Jon-Inge Hansen fra avisa Varden. Årets pris deles ut av Marianne Borgen (SV), ordfører i Oslo.

 

Til helgen skal Velferdsalliansen EAPN Norway dele ut sin journalistpris og lansere sin fattigdomsrapport. Med det går vi en spennende helg i møte!

 

Ansiktene og historiene bak tallene

Fredag 16. oktober deler Velferdsalliansen ut sin Tommel opp-pris for fjerde år på rad. Prisen skal oppfordre til satsing på journalistikk som løfter stemmene og historiene til mennesker som opplever fattigdom og utenforskap, og inkluderer dem i den offentlige samtalen. Selv om tall og statistikk er nyttige for å følge utviklingen innen ulikhet og fattigdom, mener vi at god journalistisk formidling, som viser ansiktene og historiene bak tallene, er langt mer effektivt for å øke bevisstheten rundt fattigdomsproblemet.

Årets Tommel opp-pris overrekkes av ordfører i Oslo, Marianne Borgen (SV), på Thon Hotel Vika Atrium klokken 17.00 på fredag. Etter prisutdelingen vil vinneren holde et innlegg om sitt unike prosjekt, hvor tema blant annet vil være plassen denne type journalistikk har i norske medier. Informasjon om hvem prisvinneren er, kommer på utdelingsdagen!

Prisvinneren i år, som vi kan røpe at er en artikkelserie, har bidratt til å synliggjøre både usynlige og ofte stigmatiserte grupper i samfunnet. Artikkelserien oppfattes ektefølt da historiene kommer direkte fra personer i utsatte grupper og forteller om egen fattigdom. Artiklene løfter stemmene og historiene til mennesker som opplever fattigdom og utenforskap på en god måte, og gir problematikken et ansikt.

Historiene viser tydelig hva fattigdom gjør med hverdagsliv og status, og åpner opp for inkludering i den offentlige samtalen. Artikkelserien er et viktig bidrag til å bryte ned fordommer og spre kunnskap om fattigdommens årsaker og konsekvenser. Prisvinneren inntar en ydmyk og respektfull tilnærming, som gir en ærlig og nøktern beskrivelse av menneskene dette handler om.

 

Fersk rapport om fattigdom i Norge

Tommel opp-vinneren er heldig å få med seg Velferdsalliansens Poverty Watch for 2020. Denne rapporten omhandler fattigdom i Norge, og dette er andre år på rad at vi utgir en slik statusrapport. Med rapporten ønsker vi å bevisstgjøre og spre kunnskap om situasjonen rundt fattigdom og utenforskap, sett fra våre medlemsorganisasjoners ståsted.

Årets Poverty Watch lanseres offisielt 17. oktober, i anledning den internasjonale dagen for avskaffelse av fattigdom. Rapporten er et viktig bidrag til samtalen om fattigdom i dagens Norge. For som rapporten viser, er fattigdommen økende også her til lands.

I rapporten presenterer vi den nyeste tilgjengelige statistikken på fattigdom i Norge, samt våre vurderinger av fattigdommens utvikling basert blant annet på personlige erfaringer fra mennesker i vår målgruppe. Rapporten peker også på strukturelle fattigdomsårsaker og deres konsekvenser.

COVID-19 har preget fattigdommen i 2020. Årets rapport inkluderer derfor en diskusjon rundt hvem de rammede i Norge er, samt hva regjeringen har gjort for å påvirke de økonomiske konsekvensene av virusutbruddet.

Rapporten avsluttes med vårt syn på hvordan fattigdommen kan reduseres, som bygger på Velferdsalliansen handlingsplan mot fattigdom. Handlingsplanen innebærer konkrete tiltak og finansieringsforslag, som er utviklet gjennom samarbeid mellom våre medlemsorganisasjoner.

 

Følg med!

Er du spent på hvem som vinner årets Tommel opp-pris og hvordan vi foreslår å redusere den økende fattigdommen? Følg med på nettsiden og Facebook-siden vår for lanseringen av både prisvinneren og Poverty Watch for 2020!Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.