Vedr. Dagbladets artikkel av 28. juni. Når anklager ikke er basert på fakta; I perioden 1996 – 1998 var to av de omtalte organisasjonene i Dagbladets artikkel den 28..juni med å stifte Velferdsalliansen. Disse har vært viktige aktører i kampen mot fattigdom og sosial ekskludering. Disse har nå meldt seg ut.

Organisasjoner i et samarbeidsnettverk skal og må innordne seg organisasjonens rammeverk, årsmøter og vedtekter. Uenighet har Velferdsalliansen aldri vært redd for. Ulike synspunkter som går på sak er basis for den plattform Velferdsalliansen har opparbeidet seg i viktige saker i kampen mot fattigdom og sosial eksludering. Debatt er en bærebjelke i Velferdsalliansen. Når en beslutning er vedtatt av våre styrende organer står vi fast ved dette. Dette er prinsipper som er viktige for alle demokratiske organisasjoner. På Velferdsalliansens årsmøte i mars 2015 ble vedtektene endret. En ny modell for aktiviteter og prosjekter som har vært til debatt over flere år, som involverer våre medlemsorganisasjoner på en bedre måte enn tidligere struktur ble vedtatt. Årsmøtet fikk tilslutning med 2/3 flertall til en samarbeidsmodell som satte organisasjonene i stand til å skape aktiviteter. Dette var i tråd med ønsker fra Direktoratet som i større grad ønsket at pengene skulle gå til aktiviteter som gir bedre resultater. På årsmøtet i mars 2015 kom det inn et benkeforslag til Vedtekts komiteens forslag til vedtekter framlegg om nedleggelse av Kontrollkomiteen. Forslaget ble vedtatt med 2/3 flertall. Ingen maktkamp: Velferdsalliansen kjenner seg ikke igjen i Dagbladets uttalelse om at det har vært en beinhard maktkamp etter årsmøtet. Årsmøtets flertall og styret har samlet seg om en mer effektiv struktur som synligjør og bidrar til mer aktivitet mellom organisasjonene. Velferdsalliansen bruker penger mer effektivt med den nye arbeidsmodellen. De organisasjoner som nå har meldt seg ut var uenige om den nye arbeidsmodellen som ble vedtatt med flertall på årsmøtet. I Dagbladets artikkel er det fokus på at vi bruker mye penger på styrehonorar, bor på luksushoteller, drikker champagne og spiser kaviar. Vi har noen kommentarer til dette: Våre medlemmer har i alle år bidratt med sin tid og ressurser i kampen mot fattigdom og sosial eksludering. Vi er prinsipielt mot gratisarbeid og derfor ble det på et årsmøte for noen år siden vedtatt møtehonorar for alle som bidrar i verv for Velferdsalliansen. Norge er et langstrakt land og Velferdsalliansen har medlemmer fra nord til sør. Vi har forhandlet oss fram til gode avtaler med hotellkjeder for våre medlemmer. Når vi er på reise i Europa er det EAPN som dekker våre reiseutgifter og hotellopphold. Når EAPN inviterer har de avtaler med flere kjeder som gir de 80 prosent eller mer i rabatt på romprisen. Champagne og kaviar på europeiske hoteller som det refereres til, ser vi ikke noe til. En tube Mills kaviar unner vi oss på kontoret i ny og ne.

For Velferdsalliansen Johanna Engen Styreleder

 

 Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.